Microcement

Vad är microcement?

Känslan av ett större och ljusare badrum med vackra väggar, golv och bänkar som förblir fräscha år ut och år in. Vad är de gjorda av? Microcement förstås!

Microcement golv i badrum och andra rum blir alltmer populärt. Materialet används i privata bostäder såväl som för kommersiella byggprojekt. Det har ett fantastiskt utseende och en mångsidighet som få andra material kan matcha. Det här materialet är perfekt för att imitera material som sten, betong och till med trä!

I grund och botten så är microcement en blandning av högpresterande cement, polymerbaserade hartser, tillsatser och mineralpigment. Sammansättningen ger både hållbarhet och elasticitet. När vi skapar badrum med microcement så jobbar vi för hand med tunna fina lager för att få fram en vacker sömlös yta.

Vänd dig till oss om du vill få den fogfria och snygga formen. Vi är experter på microcement badrum i Karlskoga och kan skräddarsy badrummets inredning för att skapa oasen du drömmer om!

Du kan vända dig till oss för:
 • Microcement golv
 • Microcement väggar
 • Microcement bänkskiva

Varför ska du välja microcement badrum i Karlskoga?

Microcementen är ett material som fäster väl på fasta ytor av i stort sett vilket material som helst. I badrummet är det inte svårt att få fina jämna ytor utan fogar med badrum microcement. Det blir vattentätt på ett naturligt sätt och risken för mögel och vattenskador minskar drastiskt.

Vi erbjuder microcement för badrum i Karlskoga som ett hantverk du kommer att ha stor glädje av för kommande år och årtionden. Tar du hand om detta material på rätt sätt så förblir det vackert och hygieniskt men enklare uppdateringar då det behövs.

Vilka fördelar finns med microcement?

 • Vattentäthet – Microcementen är på ett naturligt sätt vattentät vilket givetvis är en enorm fördel i ditt badrum!
 • Ytan är utan fogar – En sömlös yta skiljer sig markant från kakel- och marmorplattor. Looken blir ren och kontinuerlig samtidigt som du slipper mögel och smuts i fogar
 • Starkt och hållbart – Trots att det handlar om några tunna lager som kan strykas direkt på de flesta underlag så är microcementen otroligt hållbar. Den står emot repor, slitage och skador från kemikalier.
 • Enkel rengöring – Microcement i badrum är en investering i hygien. Det fastnar inget smuts och krävs inga särskilda rengöringsmedel för att det ska bli snyggt och fräscht. Du slipper fläckar som inte går att få bort.
 • Fäster på olika ytor – Om du vill ha microcement i ett badrum med kakel så ska du veta att det kan vara möjligt att lägga cementen direkt ovanpå kaklet och vidare över väggar för en enhetlig look.

Vilka nackdelar finns med microcement?

Fördelarna överväger nackdelarna men vi måste ta upp några möjliga minus att beakta då badrummet planeras och renoveras.
 • Om underlaget inte förbereds på rätt sätt finns risken för sprickor. Därmed är det verkligen viktigt att vända sig till proffs på microcement i Karlskoga!
 • Ytan blir hård och kall vilket kanske inte är så skönt för barfota fötter på vintern. Prata med oss om möjligheten till microcement och golvvärme så löser vi det åt dig!
 • Installationen kan ta lite tid eftersom varje lager måste torka innan vi kan lägga på nästa. God planering för denna badrumsrenovering är A och O.

Frågor och svar om microcement badrum

Kontakta oss för gratis offert för microcement badrum idag!